Bouw jij zelf jouw Bruiloft DJ website of Trouwwebsite met WordPress?

Beginnen met WordPress als ZZP-er: Alexandra kiest een domeinnaam

Jij bent ondernemer en gaat aan de slag met WordPress. Maar … waar begin je? In de serie “Beginnen met WordPress als ZZP-er” beschrijft Monique Kerkhof – van Helden hoe beginnende ZZP-er Alexandra een WordPress-website maakt om klanten voor haar bedrijf te vinden. In dit artikel kiest Alexandra een domeinnaam!

Beginnen met WordPress als ZZP-erAlexandra de Jong heeft de knoop doorgehakt: ze gaat voor zichzelf beginnen!

Als grafisch vormgeefster.

Jarenlang heeft ze in loondienst de mooiste ontwerpen voor logo’s en huisstijlen gemaakt, maar, zelfstandig als ze in alles is, wil ze nu ook zelf de regie in handen hebben. Niet meer de opdrachten van een ander uitwerken, zelf de afspraken met de klant maken en vooral zelf bepalen wat ze ontwerpt en voor wie!

In deze serie gaan we Alexandra volgen in haar weg tot een professionele, klantvriendelijke, goed te vinden website.

Vandaag de eerste vraag van Alexandra: Hoe kies ik een goede domeinnaam?

Dat lijkt een simpele vraag en sommigen denken dat het antwoord ook simpel is. Maar van een goede domeinnaam hangt een heleboel af!

Denk maar eens aan:

  • kunnen toekomstige bezoekers je domeinnaam onthouden? Stel je voor dat ze op een feestje enthousiast over je vertellen, het zou zonde zijn als ze dan een verkeerd adres doorgeven.
  • is je domeinnaam goed te spellen, of maken bezoekers makkelijk een spelfout en komen ze dan ergens anders terecht?
  • dat zelfde geldt voor afbreekstreepjes, je kunt ze gebruiken in je domeinnaam, maar vaak worden ze door bezoekers vergeten….
  • kies een naam die de inhoud weerspiegelt, of een naam waarop je gevonden wilt worden.
  • kies een unieke naam, niet een waardoor je in verband gebracht kunt worden met een ander bedrijf.

er zijn eigenlijk twee soorten domeinnamen:

Het is Alexandra’s bedoeling in een keer een goede domeinnaam te kiezen, ze wil er de komende jaren natuurlijk gebruik van maken!

Lees meer over het kiezen van een goede domeinnaam in een artikel van Bas van der Lans.

Alexandra gaat aan de slag.

Laatst reed ze op de snelweg en zag daar een auto rijden met een grote sticker met grasmaaiers er op en het webadres www.gebrknoll.nl….. het is dat ze in de file stond en de naam dus kon noteren, maar anders was ze ‘m glad vergeten.

Toen had ze de conclusie getrokken dat www.adejong.nl geen goede domeinnaam zou zijn!

Het moet een naam worden waarmee ze zichzelf in de markt wil zetten en die aangeeft waarvoor mensen haar moeten benaderen.

Al weken ligt haar kladblok naast haar bed, elk idee dat haar te binnen schiet schrijft ze op. Nadat ze alle genoemde tips er naast heeft gehouden, is ze er uit ze pakt te telefoon en maakt een afspraak bij de Kamer van Koophandel.

Volgende keer: ‘wat voor website wil ik eigenlijk?

Reacties

  1. Domain name first look of your site.Your site is tottaly depend upon domain name.You should choose your domain name regarding match with your services.

Laat wat van je horen

*