Bouw jij zelf jouw Bruiloft DJ website of Trouwwebsite met WordPress?

Een Trouwwebsite Maken met WordPress: Een Complete Gids

Een website maken voor je bruiloft? Voor bruidsparen die hun aanstaande bruiloft willen organiseren kan het een geweldig idee om een eigen trouwwebsite te maken. Een plek waar je gasten kunnen RSVP’en, het programma kunnen bekijken, contact kunnen opnemen met de ceremoniemeester en later foto’s en video’s van de grote dag kunnen bekijken. WordPress is een fantastisch platform dat je kan helpen om dit te realiseren, zelf hebben mijn man en ik dit ook gedaan. Hier lees je hoe we het aangepakt hebben.

Wat moet er op je trouwwebsite staan?

Het eerste dat je moet doen, is nadenken over de inhoud van je website. Je hebt onder andere een pagina nodig voor de RSVP’s, een pagina met het programma, een contactpagina voor de ceremoniemeester en een pagina voor foto’s en video’s.

Hier een overzicht ter inspiratie van welke content je je gasten kan bieden:

  1. Welkomstpagina: Creëer een warm welkom voor je gasten met een persoonlijke boodschap en eventueel een foto van jullie als bruidspaar. Vertel kort iets over jullie liefdesverhaal en waarom deze dag zo speciaal is.
  2. RSVP-formulier: Maak het gemakkelijk voor je gasten om hun aanwezigheid te bevestigen. Voeg een RSVP-formulier toe waarop ze kunnen aangeven of ze wel of niet kunnen komen, en of ze eventuele dieetwensen hebben.
  3. Programma: Deel het programma van jullie bruiloft, zodat je gasten precies weten wat ze kunnen verwachten op de verschillende momenten van de dag. Vermeld de tijden, locaties en activiteiten.
  4. Contactinformatie: Zorg ervoor dat je gasten contact kunnen opnemen met de ceremoniemeesters of met jullie zelf. Vermeld duidelijk de namen en contactgegevens van de personen die verantwoordelijk zijn voor de organisatie van de bruiloft.
  5. Informatie over locaties: Geef gedetailleerde informatie over de trouwlocatie(s), inclusief adres, routebeschrijving en eventuele parkeerinstructies. Als je meerdere locaties hebt voor verschillende onderdelen van de bruiloft, vermeld deze dan ook.
  6. Accommodaties: Als jullie gasten van buiten de stad komen, is het handig om informatie te verstrekken over nabijgelegen accommodaties, zoals hotels of B&B’s, waar ze kunnen verblijven tijdens het bruiloftsweekend.
  7. Foto’s en video’s: Na de bruiloft wil je wellicht foto’s en video’s delen met je gasten. Maak een afgesloten gedeelte op de website waar alleen genodigden toegang toe hebben. Je kunt hier een selectie van de mooiste foto’s en video’s plaatsen om de herinneringen aan jullie speciale dag te delen.
  8. Dress code: Deel inspirerende informatie over de dress code voor jullie bruiloft. Geef suggesties voor de gewenste stijl, kleuren of thema’s die passen bij jullie speciale dag. Foto’s kunnen ook helpen om de gewenste sfeer en dress code te visualiseren.

Voorzie je gasten van duidelijke en inspirerende informatie tijdens de aanloop naar je bruiloft, en je hebt iedereen opgewarmd voor het feest van jullie dromen.

 

Functionaliteiten van je WordPress trouwwebsite

Met WordPress kun je een afgesloten omgeving creëren waarin alleen je gasten toegang hebben. Je kunt je gasten een unieke code geven waarmee ze kunnen inloggen op je site. Het voordeel hiervan is dat je voor verschillende groepen gasten verschillende ervaringen kunt creëren.

Denk bijvoorbeeld aan je bruiloftsgasten en je feestgasten. Met verschillende codes kun je ervoor zorgen dat je bruiloftsgasten toegang hebben tot het volledige programma, terwijl je feestgasten alleen de details zien van het feestgedeelte.

Hier een overzichtje van functionaliteiten:

  1. Beveiligde toegang: Zorg ervoor dat alleen genodigden toegang hebben tot jullie bruiloftswebsite. Maak gebruik van wachtwoorden of unieke codes, zoals jullie dat hebben gedaan, om ervoor te zorgen dat alleen de juiste personen toegang hebben tot de afgeschermde inhoud.
  2. RSVP-functionaliteit: Implementeer een eenvoudig RSVP-formulier op de website, waar gasten hun aanwezigheid kunnen bevestigen en eventuele extra informatie kunnen verstrekken, zoals dieetwensen of liedverzoeken.
  3. Contactformulier: Voeg een contactformulier toe, zodat gasten gemakkelijk contact kunnen opnemen met de ceremoniemeesters of met jullie zelf voor vragen, opmerkingen of speciale verzoeken.
  4. Fotogalerij en videosectie: Maak gebruik van een fotogalerij-plugin of -functionaliteit om foto’s en video’s van de bruiloft te delen. Zorg ervoor dat deze alleen toegankelijk is voor genodigden met de juiste inloggegevens.
  5. Responsief ontwerp: Zorg ervoor dat je website goed werkt op zowel desktops als mobiele apparaten. Een responsief ontwerp zorgt ervoor dat je gasten de website gemakkelijk kunnen bekijken en navigeren, ongeacht het apparaat dat ze gebruiken.

In je website kun je gemakkelijk links naar relevante artikelen opnemen.

Voor jullie als bruidspaar hier nog een aantal tips die ik kan geven vanuit mijn rol als bruiloft DJ, zoals bijvoorbeeld naar het artikel Het Boeken van een Live Act: Wat te Overwegen, als je overweegt een live-act te boeken. Of naar Het Draaiboek van je Trouwfeest: Artiesten, DJ en Gastoptredens als je wilt weten hoe je de muziek voor je feest moet organiseren. En natuurlijk, als je een fantastische bruiloft DJ nodig hebt, check dan Bruiloft DJ “De NachtArchitekt”.

Conclusie

Een trouwwebsite is een handig hulpmiddel dat het leven van een aanstaand bruidspaar veel gemakkelijker kan maken. Met WordPress is het eenvoudig om een gepersonaliseerde, afgeschermde omgeving te creëren waar je gasten alle informatie kunnen vinden die ze nodig hebben om van je grote dag te genieten.

Met WordPress een krachtige website maken als bruiloft DJ

Als bruiloft DJ wil je natuurlijk een professionele website hebben die je diensten op een aantrekkelijke manier presenteert. Een website kan een krachtig instrument zijn om jezelf te promoten en potentiële klanten te overtuigen. In dit blogartikel zullen we bespreken hoe je met behulp van WordPress een website kunt maken als bruiloft DJ. We zullen kijken naar de content die je op je website moet hebben, de functionaliteiten die je nodig hebt en als voorbeeld zullen we de website van bruiloft DJ de NachtArchitect gebruiken.

Een pakkende introductie en over ons-pagina

De eerste indruk is belangrijk, dus zorg ervoor dat je een pakkende introductie hebt op je homepage. Vertel kort en krachtig wat jouw unieke stijl en aanpak als bruiloft DJ is. Daarnaast is een goed geschreven “Over ons”-pagina essentieel. Hier kun je jezelf voorstellen, je ervaring delen en vertellen waarom stellen voor jou als DJ moeten kiezen.

Voorbeeld: Neem een kijkje op mijn DJ website de NachtArchitect om te zien hoe ik mezelf voorstel d.m.v. een aantal slimme artikelen.

Diensten en repertoire

Op je website moet je duidelijk vermelden welke diensten je aanbiedt als bruiloft DJ. Denk aan zaken zoals het draaien van muziek tijdens de receptie, het verzorgen van een spetterende openingsdans of het creëren van een geweldige sfeer op de dansvloer. Daarnaast kun je een lijst of voorbeelden geven van het repertoire dat je beheerst, zoals verschillende muziekgenres en specifieke verzoeknummers die je kunt spelen.

Voorbeeld: Bekijk de pagina “Artiestenkeuze voor je trouwfeest” op de NachtArchitect-website om te zien hoe zij hun diensten presenteren en advies geven over het kiezen van de perfecte artiest voor een trouwfeest.

Portfolio en referenties

Potentiële klanten willen graag zien wat je in het verleden hebt gedaan en wat anderen over je te zeggen hebben. Voeg daarom een portfolio toe waarin je foto’s en video’s van eerdere optredens laat zien. Daarnaast kunnen referenties en recensies van tevreden klanten een enorme meerwaarde bieden. Laat zien dat je betrouwbaar en professioneel bent.

Contactinformatie en boekingsformulier

Zorg ervoor dat je contactinformatie, zoals je e-mailadres en telefoonnummer, duidelijk vermeldt op je website. Het is ook handig om een boekingsformulier toe te voegen, zodat potentiële klanten gemakkelijk contact met je kunnen opnemen om meer informatie te vragen of je meteen te boeken.

Voorbeeld: Kijk op de “Boeken” pagina van de NachtArchitect-website om direct contact op te nemen of een boekingsaanvraag in te dienen.

Met WordPress kun je gemakkelijk een professionele website creëren die je als bruiloft DJ helpt je diensten te promoten en jezelf te onderscheiden van de concurrentie. Gebruik de bovengenoemde elementen als inspiratie en pas ze aan jouw eigen stijl en diensten aan. Laat je website stralen en zorg ervoor dat potentiële klanten niet kunnen wachten om jou als DJ voor hun bruiloft te boeken!

Waarom gebruikt de Washington Post WordPress?

Yuri Victor over waarom de Washington Post WordPress gebruikt!


Het hoe en wat over plugins

Plugins….. plugins kunnen bijzonder handig zijn en bijzonder nuttig. Toch zit er ook een keerzijde aan het het gebruik van plugins.

Want kijk jij er wel eens naar hoe vaak er een plugin is gedownload, welke waarde er aan is gegeven of dat de plugin wel compatible is met de WordPress versie die jij gebruikt?

Want sta jij er wel eens bij stil dat je plugins je website zou kunnen laten crashen? En dat je website er traag van wordt. Maar ook….is het een handig poortje die hackers kunnen gebruiken om op jouw website te komen.

Laatst kreeg ik ook weer een mail met daarin HELLUP als titel, ze had haar website geupdate, gewoon hup alle plugins, theme’s en WordPress bij elkaar. Toen ze de website wilde bekijken kreeg ze een FATAL ERROR… Daar zit je nou net niet echt op te wachten…
Gelukkig kon ik het snel verhelpen door de betreffende plugin te verwijderen en is de website niet voor al te lange tijd offline geweest.

plugins

 

 

 

 

 

 

Resume;

Goede plugins:

  • Aantal sterren minimaal 4
  • Groot aantal downloads
  • ✔ bij compatible  met WordPress versie…
  • Onlangs geupdate

Zorg dus dat je je plugins altijd up to date houdt!

Verkeerder plugins:

  • Geen tot weinig sterren
  • Weinig downloads
  • Geen ✔ bij Compatible met de WordPress versie
  • Lange tijd niets meer aan gedaan.

Nog een tip, klik eens op de link van de developer die deze plugin heeft gemaakt, kijk of wat hij/zij doet, of hij/zij vragen beantwoord etc.

Kan jij zo verder? Ervaar jij toch toch stress bij het lezen van dit blog, laat dan een reactie achter in het reactieveld hieronder, ik zal je vragen beantwoorden.

‘WordPress voor Ondernemers’ – Terugkomdag

WordPressBeste cursisten

Enige tijd geleden, of juist heel recent, heb jij bij mij een WordPress workshop gevolgd.
Van meerdere cursisten heb ik vernomen dat men het leuk zou vinden als ik eens per jaar een
terugkomdag zou organiseren.
Nu ben ik aan het inventariseren wie dat graag zou willen en hoe zou jij zo’n dag ingericht zou willen
hebben?

Doel van deze dag :

  • Lekker een dag werken aan jouw website. Misschien is deze niet meer helemaal up to date,
    wat content en uitstraling betreft.
  • Misschien moeten er nog update’s verricht worden?
  • Website weer helemaal klaar maken voor het nieuwe jaar.
  • Heerlijk lunchen!
  • Netwerken met andere cursisten. (onder het genot van een glaasje )
  • ………………………..
  • ………………………….
  • ………………………….

Het idee is om dit ergens in januari te doen, zodat je in 2015 kan starten met een website die weer
helemaal up to date is!

Maar, jouw hulp heb ik hierbij nodig!!

  1. Om deze dag helemaal naar jullie zin te maken, heb ik input nodig van jullie.
  2. Zien jullie waarde in deze dag?
  3. Hoe zou jij deze dag ingevuld zien?
  4. Zou jij dit in grote groep willen zien of in een klein groepje van +/- 10 mensen
  5. Hoeveel zou jij hiervoor willen betalen?
  6. Naast het werken aan mijn website wil ik ook met mijn social media aan de slag?
  7. ……..Vul maar aan
  8. ………Vul maar aan

Ik zie graag een reactie onderaan dit berichtvan je en ik ga ermee a/d slag.
Je hoort spoedig van mij!

WordPress WooCommerce: kan ik laten betalen voor iDeal en andere methoden?

Vaak om gevraagd, eindelijk (weer) gevonden. De WordPress WooCommerce Plugin om het gebruik van betaalmethoden in rekening te brengen bij jouw klanten. Gebruik hiervoor de plugin “WooCommerce Add Charges To Payment Gateway“.

Het in gebruik nemen van de plugin is gemakkelijk en gaat als volgt:

  1. Installeer de plugin
  2. Activeer de plugin in jouw Dashboard
  3. Bij elke Afreken-module kun je nu een vast bedrag voor betaling invullen

Afbeelding 1: de Bank-fee verschijnt in het besteloverzicht

screenshot-1

Afbeelding 2: bij elke Afreken-module staat de mogelijkheid

Let wel: ik ben géén voorstander van het extra in rekening brengen van betaalmethoden. Is het niet jouw verantwoordelijkheid als ondernemer om voor een goede betaal-infrastructuur te zorgen?

Desalniettemin: hierbij de uitleg over hoe je het voor elkaar krijgt :-).

Blijvend meer verkeer met plugin “Subscribe to Comments”

Amsterdam, september 2013 – Eén van de redenen om te bloggen is om jouw klanten of bezoekers loyaal te “maken”. Als je actief schrijft en reacties op jouw schrijven ontvangt, dan is er een methode om jouw lezers, en reageerders actiever te betrekken bij jouw blogartikelen: Subscribe to Comments.

Bezoekers kunnen bij een blogbericht waarop zij reageren aangeven of zij op de hoogte gehouden willen worden van reacties op het artikel.

Installatie van de eenvoudige plugin Subscribe to Comments is eenvoudig:

Onder elk artikel waarbij reacties toegestaan zijn kan de bezoeker aangeven of het ontvangen van notificaties per e-mail wenselijk is:
Screen Shot 2013-09-23 at 12.57.47 AM

Stel:

  • 50% van de reageerders geeft aan graag op de hoogte te blijven;
  • 50% van de mensen die een notificatie ontvangen bezoeken het artikel opnieuw;

Als je op een artikel enkele tientallen reacties ontvangt, dan kan deze methode leiden tot het in stand houden van een discussie die – soms – zelfs jaren duurt. Goed voor de zoekmachine, goed voor continu bezoek aan het artikel op jouw site en vaak komen bezoekers op deze manier met elkaar in contact.

Bedank de bezoekers die regelmatig reageren op jouw artikelen

Extra tip: bedank de mensen die regelmatig reageren op jouw website af en toe met een persoonlijk berichtje. Zij maken jouw site een leukere plek, voor jou én voor anderen. Dat is absoluut een bedankje waard!

Nieuw in WordPress 3.6

Amsterdam, 2 augustus 2013 – WordPress 3.6 is uit, heet! Dit artikel somt alle nieuwe features op. Automattic heeft de mooiste nieuwe features tevens netjes voor je op een rijtje gezet in een video.

Highlights WordPress 3.6

  • New Default Theme – Twenty Thirteen
    • Meer de focus op bloggen
    • Een enkel-kolomse layout met sidebars en widgets in de footer
    • Ondersteuning voor verschillende Post Formats
    • Iconen op basis van een Font (Genericons)
  • Verbetering WordPress Dashboard
    • Verbeteringen in de Menus UI (menu’s beheren)
    • Revisions revised to be more dynamic and scalable
    • Autosave & Post Locking – één gebruiker tegelijk kan werken aan een bericht of pagina.
    • Audio video Video bekijken in het Media Edit Screen

WordPress 3.7 Dashboard

Onder water wordt al hard gewerkt aan de interface voor het Dashboard van WordPress 3.7. Meer daarover vind je hier: Preview Dashboard WordPress 3.7.

WPLeren.nl is zojuist geüpdate naar WordPress 3.6. Vooral leuk voor onze redactie, zoals je hierboven kan lezen. Wat vind jij de mooiste nieuwe feature aan WordPress 3.6 :-)?

Wat vind jij van het nieuwe WordPress Dashboard? Een preview in WordPress 3.7!

Amsterdam, 23 juli 2013 – De officiële release van WordPress 3.6 moet nog uitgebracht worden. Achter de schermen wordt echter hard gewerkt aan (en gediscussieerd over) de nieuwe look & feel van het WordPress Dashboard. Via de plugin MP6 (en MP6 Light) kan je jezelf trakteren op een voorproefje.

Het fijne aan werken met WordPress? Terwijl jij schrijft, je hobby uitvoert of onderneemt zijn er – letterlijk – honderden mensen bezig met het beter maken van de software die jij gebruikt. Eén van de vele focuspunten is het verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van het WordPress Dashboard.

Wil jij een kijkje nemen in het Dashboard zoals dat er mogelijk uit komt te zien vanaf versie 3.7? Dat kán. Reis met WP Leren vooruit in de tijd ;-).

Zelf aan de slag met deze nieuwe layout van jouw WordPress Dashboard? Gebruik de volgende plugins!

Wat vindt jij van deze layout?

WordPress installeren in een Submap (aan de slag met WordPress op een bestaande website)

Wil je aan de slag met WordPress maar héb je al een website staan op jouw domeinnaam? Geen probleem! Dit betekent namelijk dat je al (wat) ervaring hebt met internet, én aan de slag gaat met de beste tool om snel een gebruiksvriendelijke website neer te zetten.

Idealiter heb je een losse omgeving (bijvoorbeeld een webhosting-pakket) waarop jij jouw nieuwe website ontwikkelt.

Je zorgt dan dat jouw nieuwe website tot in het laatste detail klopt, en vervolgens zorg je dat de DNS jouw domeinnaam verwijst naar de nieuwe webruimte. Je werkt dan dus met twee omgevingen: de oude omgeving en de nieuwe omgeving.

WordPress leent zich voor deze manier van ontwikkeling, maar voor nieuwe gebruikers, of gebruikers die niet heel technisch zijn kan dit een stap te ver zijn. Geen probleem!

Er ís een methode om op hetzélfde hostingpakket te werken aan jouw nieuwe website met WordPress. Deze serie van drie artikelen beschrijft hoe je dit aanpakt. Let op: zorg altijd dat je een back-up van bestanden én database maakt, vóórdat je met dergelijke handelingen aan de slag gaat!

Aan de slag met WordPress, op de webruimte van jouw bestaande website

De drie stappen om aan jouw WordPress website te werken terwijl jouw oude website nog online staat zijn als volgt:

  1. Installeer WordPress in een subdirectory (submap) op jouw webruimte. Bouw vervolgens jouw website;
  2. Verander de Site-URL van jouw website en kopieer twee bestanden naar de root van jouw domeinnaam;
  3. Zorg dat je de pagina’s van de oude website op de juiste manier doorverwijst naar de nieuwe website.

Stap 1: WordPress Installeren in een Submap

Een submap, is een map op jouw webruimte.

De webruimte – te benaderen via jouw domeinnaam – kan zijn: onlinewpleren.nl

Een submap op jouw webruimte kan zijn: onlinewpleren.nl/nieuwewebsite

Het is mogelijk om in een submap (opnieuw) WordPress te installeren, hier een site op te bouwen, en – als de site af is – deze website te tonen op jouw primaire domeinnaam (onlinewpleren.nl dus). Dit artikel beschrijf je hoe.

Installatie van WordPress in een submap is eenvoudig.

Als je niet bekend bent met dit proces, lees: WordPress Installeren in Jip-en-Janneke-taal.

Als je WordPress niet wilt installeren op jouw domeinnaam (dus: onlinewpleren.nl), maar in een submap (zoals: onlinewpleren.nl/nieuwewebsite) zijn de stappen als volgt:

  • Je kiest voor WordPress Webhosting die voldoet aan de WordPress specificaties (bijvoorbeeld bij Yourhosting).
  • Je upload de bestanden in de publieke map van jouw webruimte, via FTP (niet bekend met FTP? Lees: Hoe werkt FTP).
  • In dit geval upload je WordPress niet in jouw publieke map (zoals: httpdocs of public_html, afhankelijk van jouw webhostingbedrijf), maar in een submap die je in de publieke map aanmaakt. Bijvoorbeeld “nieuwewebsite”.
  • Als je dit gedaan hebt – de map nieuwewebsite aangemaakt, en vervolgens alle bestanden geüpload – dan kun je de installatie afronden zoals in de tutorial WordPress Installeren in Jip-en-Janneke-taal geschreven staat.

Je hebt nu WordPress geïnstalleerd in een submap (in mijn geval: onlinewpleren.nl/nieuwewebsite).

Op deze WordPress-installatie kun je naar hartelust wijzigingen maken: een Theme installeren en de plugins die je nodig hebt installeren (zie hier: Plugins Installeren).

Als de website helemaal klaar staat zoals je wenst, dán kun je door naar de tweede stap: het Live-zetten van jouw WordPress website op jouw primaire domeinnaam, terwijl WordPress geïnstalleerd is in een submap.

Dit bespreek ik in een volgende artikel.

Als het goed is, dan kan je alvast aan de slag :-).

Voordat jouw website helemaal klaar staat in jouw submap, staat het volgende artikel voor je klaar op deze website: WordPress-website vanuit een submap “live-zetten” op jouw domeinnaam.