Bouw jij zelf jouw Bruiloft DJ website of Trouwwebsite met WordPress?

Aanbevolen Plugins voor WordPress

WordPress biedt tienduizenden Plugins aan. Dit maakt dat nieuwe gebruikers vaak verward zijn. Niet alleen de hoeveelheid verwart, maar ook het feit dat er meerdere plugins  aangeboden worden die hetzelfde doel bekleden en over dezelfde functies beschikken.

Welke WordPress Plugins heb je nodig om het uiterste uit jouw WordPress Website of Weblog te halen? Je vindt ze in dit artikel!

Dit artikel noemt de WordPress Plugins die je nodig hebt om een succesvolle start te maken met jouw WordPress Website of Weblog. Voor ondersteuning en selectie van complexere WordPress Plugins kun je ondersteuning vragen aan een WordPress Specialist!

WordPress zelf is een zeer krachtige tool om te publiceren op het internet. Plugins zijn de extenties die WordPress zo flexibel en multi-inzetbaar maken. Hoe je WordPress Plugins vindt en installeert? Bezoek de WordPress Plugin Directory op WordPress.org.

Sinds WordPress 2.7.1 is het trouwens mogelijk om WordPress Plugins rechtstreeks vanuit de WordPress Back-end te installeren!

Stap voor Stap Handleiding voor Installeren van WordPress Plugins

Het installeren van plugins in WordPress kan ietwat uitdagend zijn voor nieuwe gebruikers. Om deze reden is een uitgebreide handleiding geschreven die je laat zien om op de juiste manier een WordPress Plugin te installeren.

Must-have WordPress Plugins voor elke Website of Weblog

WordPress SEO – De Ultieme SEO (zoekmachine optimalisatie) Tools voor WordPress, gebundeld in één plugin. WordPress SEO biedt je in staat een unieke meta-description, zoekwoorden (keywords) & titels aan elk WordPress Bericht & Pagina toe te kennen. Check deze pagina met Aanbevolen Instellingen en Tips voor WordPress SEO Plugin!

Contact Form 7 – In veel gevallen is het nuttig dat de bezoekers en gebruikers van jouw Website of Weblog contact op kunnen nemen met jou. Bijvoorbeeld om een offerteaanvraag te doen. Contact Form 7 is op dit moment (januari 2012) de beste gratis WordPress Plugin om een contactformulier te maken.

Tip: een alternatief op deze plugin is de betaalde plugin Gravity Forms. Deze plugin is extreem uitgebreid.

W3 Total Cache – Deze plugin maakt een kopie van de webpagina’s met als doel het terugbrengen van benodigde rekencapaciteit van de webserver: ookwel caching genoemd. Door dit te doen nemen de prestaties (zoals snelheid) van de website noemenswaardig toe en wordt de webserver minder belast. Deze plugin is essentieel als je tientallen (of honderden) bezoekers op één moment tegelijk ontvangt op jouw Weblog of Website. Dit kan gebeuren als je adverteert op radio of TV, of genoemd wordt op een grote website.

WordPress Database Back-up – Deze plugin stelt je in staat om een Back-up te maken van jouw WordPress Database, zo vaak als nodig. Je kunt dit proces automatisch plaats laten vinden en je de database laten toezenden per e-mail of op laten slaan op een veilige plek op jouw webruimte. Door deze plugin te installeren, heb je altijd een slag om de arm; als iets misgaat heb je altijd de laatste Back-up in je bezit. Als je een volledige Back-up wilt van jouw WordPress Website of Weblog – en deze ook zelf terug wilt kunnen zetten – overweeg dan VaultPress, de Back-up-dienst van Automattic (WordPress’ moederbedrijf).

Subscribe to Comments – Deze plugin stelt jouw bezoekers in staat om zich in te schrijven op reacties van andere bezoekers. Ze ontvangen een notificatie als een volgende reactie is geplaatst. Dit helpt jouw bezoekers om op de hoogte te blijven van lopende discussie en houdt activiteit op jouw Weblog of Website gaande. Dit kan bezoek aan jouw Website of Weblog extreem vermenigvuldigen!

Comment Redirect – Deze plugin laat jou de bezoeker die voor de eerste keer reageert doorverwijzen naar een specifieke pagina binnen jouw WordPress Weblog of Website. Op deze manier kan je nieuwe reageerders op een persoonlijke manier welkom heten, bedanken voor de reactie en kennis laten maken met jouw website!

Tip: Laat een reactie achter op WordPress Leren en maak kennis met onze bedank-pagina :). 

Ultimate Google Analytics – Google Analytics is de gratis tool van Google om statistieken van jouw Website of Weblog bij te houden. Met deze plugin integreer je Google Analytics naadloos met jouw WordPress Website of Weblog. Ook uitgaande links kunnen geregistreerd worden én als jij ingelogd bent als beheerder wordt jouw klikgedrag niet gemeten – dit houdt jouw statistieken betrouwbaarder!

Akismet – komt standaard bij de installatie van WordPress. Akismet beschermt jouw WordPress Weblog tegen Comment-SPAM. Om Akismet te activeren is het nodig om een API-key aan te vragen. Voor kleine non-commerciële Weblogs is Akismet gratis. Read our Akismet 101 Guide for All WordPress Users.

Google XML Sitemap – Deze WordPress Plugin genereerd een speciale XML Sitemap die zoekmachines zoals Google, Bing & Yahoo helpt om jouw Website of Weblog sneller en beter te indexeren. Met deze Sitemap is het veel gemakkelijker voor crawlers (de robots van zoekmachines die websites in kaart brengen) om de complete structuur van jouw site te begrijpen op een efficiënte manier. Daarnaast notificeert het de belangrijkste zoekmachines elke keer als je een Bericht of Pagina publiceert over jouw nieuwe content.

Aanvulling: de plugin WordPress SEO maakt vanaf nu ook een XML Sitemap aan!

Over Aanbevolen Plugins voor WordPress

Dit zijn de aanbevolen WordPress Plugins voor elke nieuwe en bestaande WordPress Website en Weblog. Er zijn nog veel meer plugins die, afhankelijk van jouw branche en behoeften toegevoegd kunnen worden. Bovenstaande plugins zijn voor elke generieke Website of Weblog nuttig. Besef bovendien dat niet elke extra Plugin een nuttige toevoeging is; less is more!

Als je WordPress laat installeren door een WordPress Specialist, overleg dan ook óf en wélke WordPress Plugins je wilt laten installeren op jouw Website of Weblog. De WordPress Specialist kan jou hierbij adviseren.