Bouw jij zelf jouw Bruiloft DJ website of Trouwwebsite met WordPress?

Domeinnaam Kiezen voor jouw Website of Weblog

Het kiezen van een goede domeinnaam voor jouw website of weblog is een essentiële stap voor succes. Denk over je domeinnaam zoals over een merk. Als je eenmaal een naam gekozen hebt is het lastig om deze te veranderen.

Sommige ondernemers onderschatten het belang van een goede domeinnaam. Jij niet, jij beseft dat het belangrijk is om meteen de juiste keuze te maken. Maak bij het kiezen van de domeinnaam voor jouw WordPress website of weblog gebruik van de tips en tools in dit artikel. Zo kom je tot de beste domeinnaam!

Welke overwegingen maak je bij het kiezen van een domeinnaam?

Het kiezen van een domeinnaam klinkt ingewikkeld, maar dat is het niet als je gebruik maakt van de volgende richtlijnen die WordPress Leren voor je opgesteld heeft.

Deze richtlijnen maken jouw keuzeproces veel eenvoudiger. Hieronder de dingen die je moet overwegen bij het registreren van jouw domeinna(a)m(en)!

Zoekwoorden (keywords)

Zoekwoorden spelen een belangrijke rol in een domeinnaam. Goede zoekwoorden in jouw domeinnaam zijn een ingrediënt om hoger te scoren in zoekmachines. Het verkrijgen van een  domeinnaam dat uit een enkelvoudige zoekterm bestaat (zoals webhosting.nl) is vaak geen optie. Deze domeinnamen zijn al in gebruik én heel kostbaar om over te nemen. De opkomst van niches maakt echter de bruikbaarheid van zoekwoorden in domeinnamen groter en groter. Gebruik je creativiteit en zet een belangrijk zoekwoord in de domeinnaam van jouw WordPress website!

Branding

Zoeken naar de perfecte zoekwoorden maakt dat we soms onze gebruikers en doelgroep vergeten. Zorg dat jouw domeinnaam pakkend en gemakkelijk te onthouden is. Alleen dán kunnen gebruikers terugkomen op jouw website in plaats van deze te vergeten. In sommige gevallen doen hele pakkende domeinnamen, zonder relevante zoekwoorden, het perfect. Neem Google, bijvoorbeeld. De term “Google” heeft nauwelijks iets te maken met “zoekmachine” en desalniettemin domineert ze het internet. Houdt dus ook rekening met branding, wanneer je jouw domeinnaam kiest en registreert.

Lengte, Leestekens en meer

Hoe korter de domeinnaam, hoe beter het is, want de naam is dan gemakkelijk te onthouden. Kies echter niet puur voor een zo kort mogelijke domeinnaam. Een domeinnaam als “bsdjl.nl” is waarschijnlijk niet relevant voor jouw bedrijf en specifieke doelgroep ;-).

Het is ook mogelijk koppeltekens te gebruiken in jouw domeinnaam, maar probeer dit te vermijden: naarmate een domeinnaam langer wordt, is deze minder waardevol. Vermijd ook dubbele letters in domeinnamen. Hoe ingewikkelder een domeinnaam, hoe groter de kans op spelfouten. Bij een domeinnaam zoals WordPressspecialist.nl is de kans op spelfouten relatief groot (door 3x “s”).

Het is zonde om verkeer te verliezen aan spelfouten!

De extentie van jouw domeinnaam

De populairste domeinnaam op internet is op dit moment “.com”. Er zijn echter legio redenen om niet zomaar voor een “.com”-domeinnaam te gaan. Kies de domeinnaam die het beste bij jouw website of weblog past.

Richt jouw website zich puur op de Nederlandse of Belgische markt? Kies dan een “.nl”-domeinnaam of een “.be”-domeinnaam. Ben je een organisatie? Overweeg dan een “.org” domeinnaam. Start je een internationale website, dan is “.com” doorgaans de beste oplossing. Besef dat wereldwijd gebruikers “.com” als standaard-extentie typen zonder daarbij na te denken.

Domeinnaam Registrars & Webhostingbedrijven

Alleen al in Nederlandstalige landen zijn honderden domeinnaam registrars; bedrijven bij wie jij jouw domeinna(a)m(en) vast kan laten leggen. Besef dat je een domeinnaam waarschijnlijk voor jaren in gebruik gaat nemen. Kleine bedrijfjes die jouw domeinnaam kunnen registreren ontstaan en verdwijnen iedere dag. Neem geen risico’s voor wat betreft het registreren en behouden van jouw domeinnamen en ga niet in zee met de eerste de beste domeinnaam-aanbieder. Kies een gerenommeerd webhostingbedrijf om de domeinnaam en jouw website of weblog veilig te stellen.

WordPress Leren beveelt de volgende gerenommeerde en betrouwbare webhostingbedrijven
in Nederlandstalige landen aan:

  • Yourhosting.nl – Yourhosting is in ruim tien jaar gegroeid tot de grootste shared hosting- en domeinregistratie provider van Nederland. De gemotiveerde en professionele medewerkers van de helpdesk- en salesafdeling geven graag antwoord op al je vragen. Ook ‘s avonds en op zaterdag staan ze voor je klaar.
  • Trans IP.nl – Sinds haar oprichting in 2003 is TransIP uitgegroeid tot een van de grootste providers van de Benelux. TransIP biedt, net als Yourhosting, specifieke WordPress Hosting.

Bron: WordPress Domeinnaam Kiezen op Bas van der Lans.nl