Bouw jij zelf jouw Bruiloft DJ website of Trouwwebsite met WordPress?

Kies de beste Hosting voor WordPress

WordPress Hosting. Wat is de beste hosting voor WordPress?

WordPress Specificaties

WordPress hosting moet in ieder geval voorzien in de volgende specificaties:

  • PHP versie 5.2.4 of hoger
  • MySQL versie 5.0 of hoger

Let op: Niet elke hosting die bovenstaande specificaties ondersteunt is ook daadwerkelijk geschikt voor WordPress.

Wat jij nodig hebt

WordPress is zeer lichte software. Als je WordPress gebruikt voor een eenvoudige website of een gewoon weblog, dan heb je geen eigen server nodig. De meeste websites doen het prima op een shared hosting pakket. Sommige hostingbedrijven bieden hosting aan met ongelimiteerde webruimte en bandbreedte, anderen niet. In het laatste geval moet je bekijken: hoeveel ruimte heb ik nodig?

Hoeveel ruimte heb je nodig voor jouw WordPress website? Een WordPerss website kán prima draaien op minder dan 100 MB ruimte. Als je veel afbeeldingen en downloads gebruikt of aanbiedt, dan heb je waarschijnlijk iets meer ruimte nodig.

Bandbreedte is de hoeveelheid verkeer die jij en jouw bezoekers genereren. Een doel van iedere blogger is om de voorpagina van Digg of andere sociale media netwerken te halen. Als je dat voor elkaar krijgt, dan ontvang je veel verkeer. Hoeveel bandbreedte heb je dan nodig? Advies is: begin met een klein pakket en upgrade wanneer dat nodig is. Het is zonde om veel te betalen voor ruimte die je niet gebruikt de komende maanden. Als jouw weblog meer invloed krijgt in jouw branch, dan kun je upgraden.

Reputatie van jouw Hostingbedrijf

Elk hostingbedrijf dat hieronder genoemd staat in dit artikel heeft zijn sporen verdient in de hostingindustrie. Als je beslist om niet met één van onderstaande bedrijven in zee te gaan, zorg dan dat je uitgebreid onderzoek doet naar hun reputatie, uptime en het functioneren van de supportafdeling.

WP Leren WordPress Hosting Aanbeveling

Hieronder staan de beste en/of goedkoopste hostingbedrijven die uitermate geschikt zijn voor WordPress.

Yourhosting.nl – Yourhosting heeft voor ruim 100.000 klanten een domeinnaam geregistreerd en is daarmee de grootste shared hostingprovider van Nederland. Daarnaast is haar pakket “Small” uitermate geschikt voor WordPress.

Mijn Domein – Hele goedkope WordPress hosting vind je bij mijndomein.nl. De hosting is relatief langzaam en de ondersteuning minimaal, maar het pakket is erg geschikt om te oefenen met WordPress.

Ga je aan de slag met WordPress? Kies dan één van de bovenstaande hostingpartijen. Ze zullen je niet teleurstellen!