Kies het perfecte Thema voor WordPress

Het uitkiezen van het perfecte WordPress Thema voor jouw Weblog of Website is essentieel voor een succesvolle toekomst. Een goed Thema maakt niet alleen een goede eerste indruk op jouw gebruiker, maar het helpt voor voor SEO (de vindbaarheid van jouw website of weblog). De structuur van jouw design speelt een grootse rol in zoekmachine optimalisatie van jouw Website of Weblog!

In dit artikel wordt expertise gedeeld over het uitkiezen van een design (WordPress Thema) dat goed is voor jouw branche en Weblog of Website!

1. Kies een WordPress Theme dat relevant is aan jouw branche

Dit punt ligt voor de hand, maar is zó belangrijk: kies een Thema dat past bij jouw branch,  niche en/of bedrijf! Als je een blog over politiek hebt, gebruik dan geen design dat ontworpen is voor een site over huisdieren.

Veel ondernemers en bloggers kiezen voor een gemakkelijke oplossing: neem een generiek thema (bijvoorbeeld het standaardthema in WordPress) en zet je eigen logo erboven. Deze oplossing is prima, als je een beperkt budget hebt en net begint!

2. Streef naar eenvoud

Er zijn veel gratis Thema’s verkrijgbaar met een overvloed aan complexe opties. Deze Thema’s zien er grafisch prachtig uit, maar zijn vaak niet de beste voor wat betreft funtionaliteit van jouw weblog of website. Als je een complex Thema nodig hebt, en je bent ervaren met het hebben van websites, dan een is op maat gemaakt Thema vaak de beste oplossing. Als je werkt met WordPress Thema’s en je bent zelf geen programmeur, vermijd dan complexe designs en kies voor een simpel ontwerp. Deze zijn gemakkelijker aan te passen en compatible met de meeste actuele browsers.

3. Controlleer of jouw Thema werkt in alle belangrijke browsers

Test altijd of jouw nieuwe WordPress Thema (en dus website of weblog) werkt in de meest gebruikte browsers (nieuwe versies van Internet Explorer, Firefox, Safari & Chrome).

Webbouwers zullen suggereren dat je je geen zorgen hoeft te maken over het ondersteunen van oude browsers zoals Internet Explorer 6. Sterker nog: veel technische ontwikkelaars negeren ondersteuning voor Internet Explorer compleet. Besef wel dat wanneer jouw doelgroep deze browsers nog gebruiken (zoals in legio kantooromgevingen), het belangrijk is dat ook voor deze bezoekers jouw weblog of website toegankelijk is!

4. Be Aware of the Terms of Service

Wanneer je kiest voor een gratis of commercieel WordPress Thema, neem dan de gebruiksvoorwaarden in acht. Als een gratis Thema veel verwijzingen naar de maker van het Thema vereist, gebruik dit Thema dan niet. Er zijn duizenden gratis Thema’s beschikbaar, dus kies dan een andere.

Er zijn een aantal prima gratis Thema’s beschikbaar in de WordPress Theme Directory.

5. Aanbeveling: overweeg een Commercieel WordPress Thema

Op internet zijn duizenden gratis WordPress Thema’s te downloaden. WordPress Leren raadt echter aan te gaan voor een Thema waarbij je aanspraak kan maken op support. Veel Commerciële Thema’s vergen een eenmalige investering (vaak enkele tientallen euro’s of dollars) en bieden je een life time support. Daarnaast is de kans dat een Commercieel Thema ontwikkeld door professional aanzienlijk groter!

Hieronder een aantal aanbieders van Commerciële WordPress Thema’s die WordPress Leren van harte aanbeveelt:

  • Woo Themes
  • StudioPress
  • Themify

WordPress Thema’s kun je ook custom laten maken door een WordPress design- en ontwikkelbedrijf. Als je interesse hebt in een custom WordPress theme, neem dan contact op met een WordPress Specialist die aangesloten is bij WordPress Leren!

Installeer een WordPress Thema

Het installeren van een Thema is eenvoudig in WordPress. Volg de onderstaande stappen om jouw Thema te installeren

1. Download het Thema

Neem de tips hierboven in acht, download jouw non-commerciële of commerciële WordPress Thema. Unzip de files en upload het WordPress Thema-mapje in de volgende map op jouw server: “/wp-content/themes/”.

2. Activeer het WordPress Thema

Als je het WordPress Thema geüpload hebt, dan hoef je het Thema alleen nog te activeren. Navigeer naar de Back-end van jouw WordPress Website of Weblog. Klik links op “Weergave > Thema’s”. Hier vind je jouw Thema en klik je op “Activeren”.

Als je dit Thema geactiveerd hebt, ben je online met jouw nieuwe Thema!

Wil je niet zelf het installatie-proces van WordPress doorlopen (uploaden, installeren & configureren)? Overweeg dan om een WordPress Specialist in te huren om jou werk en zorgen uit handen te nemen. Een WordPress Specialist kan jou onder andere helpen met installatie en configuratie van WordPress, Thema’s & Plugins.

 

WordPress Handboek